Facebookissa leviää hyvää vauhtia video lapsen kiirellistä sijoitusta koskien:

https://www.facebook.com/photo.php?v=213419808811048

Herää kysymys miksi lapsi tullaan hakemaan sosiaalityöntekijöiden ja poliiseiden voimin ja miksi lapsesta on tehty kiireellinensijoituspäätös.

"Kiireellisen sijoituksen tarve voi syntyä esimerkiksi silloin, kun kodin olosuhteet tai puutteet lapsen huolenpidossa välittömästi vaarantavat lapsen terveyttä tai kehitystä tai silloin, kun lapsen huoltajat ovat väliaikaisesti kykenemättömiä hoitamaan lastaan."

"Äkillinen eroon joutuminen perheestä on lapselle aina vaurioittavaa ja siksi onkin erityisen vaativa tehtävä arvioida, tuleeko lapsi ottaa pois kotoa ja sijoittaa kiireellisesti kodin ulkopuolelle. Tilanteessa joudutaan punnitsemaan sitä kumpi on lapselle haitallisempaa; äkillinen ero vanhemmista vai lapselle aiheutunut vaaratilanne."

"Lapsen kiireellistä sijoitusta ei tule käyttää vanhempien välisen huoltoriidan ratkaisukeinona tai tapaamisoikeutta koskevan riidan täytäntöönpanokeinona."

http://www.sosiaaliportti.fi/fi-FI/lastensuojelunkasikirja/tyoprosessi/kiireellinensijoitus/

En tiedä tapauksen taustoja, mutta videota katsellessa en voi käsittää sosiaaliviranomaisten ja poliiseiden toimia. Lapsi ei voinut olla vaarassa isänsä luona, sillä muutoin olisi toinenkin lapsista pitänyt kiireellisesti sijoittaa.

Jos kyseessä oli esim. tilanne jossa isä on jättänyt palauttamasta lapsen äidilleen, ei kiireellistä sijoitusta olisi pitänyt tehdä ja olisi ollut hyvin tärkeää että äiti olisi ollut mukana hakemassa lasta.